گروه اطلس

تهدید های دوست داشتنی تجارت با پیمان پژوهنده مدیرعامل گروه فنی بازرگانی اطلس

روابط عمومی گروه اطلس- شرایط نامساعد اقتصادی حاکم برفضای کسب و کار کشور در طی چند سال اخیر زمینه ساز رخداد وقایع و اتفاقات نامیمونی در حوزه صنعت و تجارت کشور گردید. تا آنجا که عده کثیری از صنعتگران و فعالان حوزه های گوناگون کسب و کار در طی این سالها، عطای فعالیت های اقتصادی و کارآفرینانه را به لقایش بخشیدند و یکی پس از دیگری کرکره بنگاه های اقتصادی خود را که چرخ دنده های اصلی پیکره اقتصاد هر مملکت هستند را پایین کشیدند. در این میان بودند عده قلیلی از مدیران که توانستند با بهره گیری از فنون مدیریتی نوین و با تکیه بر تجارب شکست ها و موفقیت های شرکت های پیشرو، بر صعوبت شرایط اقتصادی حاکم فائق آمده و سازمانشان را در مسیر پیشرفت و توسعه روزافزون قرار دهند. پیمان پژوهنده، مدیرنمونه جوان و مدیرعامل شرکت آرافرم نیرا نیز یکی از همین دست مدیران است. سازمانش در طی سالهای اخیر همواره رو به رشد بوده و در شرایطی که بسیاری از همکاران و هم صنفانش با شرایط سخت اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند توانسته است با بکار گیری تکنیک های مدیریت منابع و سازماندهی مناسب، بازگشت سرمایه گذاری در شرکت خود را تضمین نماید.

در بعد از ظهری گرم از یک روز بهاری به دیدارش رفتیم، چای خوردیم و گپی دوستانه زدیم…

  • سلام عرض میکنم خدمتتون جناب پژوهنده، تشکر میکنم از وقتی که به ما اختصاص دادین و باید بگم که از اینجا به بعد صحبت هامون ضبط میشه.
  • منم سلام عرض میکنم خدمتتون، امیدوارم مصاحبه مفید و اثر بخشی از آب در بیاد!
  • حتما همینطوره! برای شروع موافقین که یکم راجع به نحوه شکل گیری آرافرم نیرا، فعالیت هاش و اهدافش با هم صحبت کنیم؟
  • خواهش میکنم! حتما! ایده کارآفرینی در صنعت مبلمان اداری از سال های دور و در طی جلساتی که بنده با برخی از دوستان و مدیران این صنعت داشتم در ذهن من شکل گرفت. در آن زمان بنده دبیر کل کلینیک صنعت کشور و عضو هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران بودم و بالتبع مراجعات متعددی از سوی فعالین حوزه های صنعت و تجارت به بنده میشد. در خلال این جلسات بنده پای صحبت ها و درد ودل های فعالان حوزه های مختلف اقتصادی مینشستم و تمام اهتمامم بر این بود تا به عنوان یک کارشناس، نگاه آنها را به زوایای پنهان و کمتر دیده شده کسب و کارشان معطوف کنم. در این بین چیزی که خیلی توجه من رو به خودش جلب کرد این بود که در تمام این مدت دوستانی که از صنف مبلمان اداری به بنده مراجعه میکردند، متفقا یک سری ضعف های اساسی در برنامه ریزی و سازماندهی کسب و کارشان داشتند. همچنین فرصت های ناب و جذاب زیادی در این صنعت وجود داشت که گویا از چشم دوستان من پنهان مانده بود. در نهایت پس از بررسی های طولانی و چندین جلسه مشترک با دوستان و مدیران فعال در این صنف، به این نتیجه رسیدم که به سمت کارآفرینی و راه اندازی یک کسب و کار جدید در این زمینه حرکت کنم. ما ابتدا خیلی دقیق برنامه ریزی کردیم، آرافرم نیرا تشکیل شد، خوب سازماندهی شد و موفق بود. امروز هم که در کنار شما هستم بخش مهمی از بازار مبلمان اداری و پارتیشن های لوکس در اختیار شرکت ماست.
  • خیلی ممنوم، شما گفتین فعالانی که از حوزه مبلمان اداری به شما مراجعه میکردند مشترکا مشکل برنامه ریزی و سازماندهی داشتن، به نظر شما دلیل این اشتراک چی میتونه باشه؟
  • دلایل مختلفی میتونست داشته باشه. تو اون برهه زمانی بسیاری از مدیران در صنعت مبلمان اداری تجربه خوبی در اون زمینه داشتند. ولی به هر حال نقش دانش مدیریتی و استفاده از تکینک های اقتصادی با توجه به شرایط روز بازارهای جهانی قابل انکار نیست. اتفاقا یکی از راهکارهای پیشنهادی همیشگی بنده به مدیرانی از این دست، جذب دانش مدیریتی در سازمان به هر شکل ممکن بود. از شرکت شخص مدیرعامل و مدیران ارشد در دوره های حرفه ای مدیریتی گرفته تا جذب و بکارگیری مدیران تحصیلکرده و با تجربه در قسمت های مختلف سازمان.
  • چه فرصت هایی در صنعت مبلمان اداری و پارتیشن دیدید که شما رو به سمت کارآفرینی در این زمینه ها سوق داد؟
  • خوشبختانه کارخانجات ما در این صنعت فاصله زیادی با صنایع روز دنیا ندارند. به عبارت دیگه از لحاظ بحث تولید، دانش فنی و تجهیزات در بخش مبلمان اداری چندان از کشورهای پیشرفته دنیا عقب تر نیستیم. تقریبا هر دستگاه و ماشینی که در بقیه نقاط دنیا استفاده میشه رو در ایران هم میشه خرید. حالا با کمی بالا و پایین. ولی نکته ای که نظر من رو به خودش جلب کرد ضعف شدید در طراحی، ارگونومی و R&D در زمینه مبلمان اداری و پارتیشن بود که عملا کارخانجات ایرانی رو به سمت کپی کاری و استفاده از طرح های قدیمی و از رده خارج سوق داده بود. مطلبی که ما در آرافرم نیرا سعی کردیم اون رو به نقطه قوت سازمانمون تبدیل کنیم. تیم طراحی ما از مجرب ترین طراحان و دانش آموختگان دانشکده های معتبر داخلی و خارجی تشکیل شده و عملکرد رقابتی خوب محصولات ما در بازار هم از همین امر نشات میگیره. علاوه بر اون ما به افزایش دانش فروش و مشتری در سازمان هم توجه بخصوصی داشتیم. همه این موارد از مهمترین عوامل استراتژیک تعیین وضعیت سازمان در ماتریس های تحلیل جنرال الکتریک هستن.
  • با توجه به همه این موارد، چشم انداز شما برای آینده آرافرم نیرا چه رنگی داره؟
  • فکر میکنم سبز انتخاب مناسبی باشه. البته ما در سازمانمون برنامه ریزی استراتژیک خوبی انجام دادیم و این برنامه ها در تعیین اهداف میان مدت سازمان نقش اساسی دارند. ولی دیگه براش رنگ انتخاب نکرده بودیم راستش!
  • البته سوال غافلگیر کننده ای بود. حالا چرا سبز؟
  • چون چشم اندازی که ما برای آرافرم نیرا متصور هستیم خیلی شاد، با طراوت و صمیمی هستش. ما با مشتریانمان دوست هستیم. اونها با ما احساس راحتی میکنن و ما هم از اینکه چنین مشتریانی داریم به خودمون میبالیم. همینطور درخواست های نمایندگی زیادی از کشورهای حاشیه خلیج فارس داشتیم که نشون دهنده پیشرفت ما در این مقولست. دوبی، اربیل و سلیمانیه بیشترین تقاضای نمایندگی رو از ما داشتن. همچنین پیشنهادهایی برای همکاری از ترکیه و ارمنستان داشتیم. این ها همه نشون میده رابطه صمیمانه ما با جامعه تقاضا برقرار شده و هدفگیری ما در بازار سمت و سوی مناسبی داشته. برای همین فکر میکنم رنگ سبز مناسبترین گزینه برای توصیف چشم انداز آرافرم باشه.
  • یعنی شرایط اقتصادی چند سال اخیر، علی الخصوص بحث تحریم ها هیچ اثری بر کسب و کار شما نداشته؟
  • نه اینکه هیچ اثری نداشته باشه. ما هم مثل خیلی از شرکت های دیگه یه بخشی از ماشین آلات و مواد اولیه خودمون رو وارد میکنیم. همینطور تامین کنندگان داخلیمون هم مراودات مالی زیادی با خارج از کشور دارن که این مسائل اثرگذاری اقدامات خصمانه ای از قبیل اعمال تحریم ها و یا بستن سوئیفت جهانی رو بر روی کسب و کار ما بیشتر میکنه. ولی در هر حال این شرایط برای همه یکسانه و شرکتی میتونه در یه همچین بازاری موفق عمل کنه که قواعد بازی و رقابت رو به خوبی بدونه، خوب برنامه ریزی کنه و بالطبع تاثیر منابع و پشتوانه های مالی مناسب هم تو یه همچین شرایطی انکار ناپذیره. در هر حال ما تونستیم با حجم زیادی از برنامه ریزی و یکمی هم شانس اون شرایط سخت رو پشت سر بذاریم. البته خوشبختانه الان اوضاع بازار هم نسبت به یکی دو سال گذشته کمی بهتر شده.
  • این بهبود در چه زمینه هایی هستش و دلایل اون رو در چی میبینین؟
  • کلا از زمان شروع به کار دولت جدید یه ثبات نسبی در بازار حاکم شد و دیگه شاهد اون تنش ها و نوسانات شدید در فضای کسب و کار نیستیم. این مساله امکان برنامه ریزی بهتر و دقیق تری رو برای مدیران و کارآفرینان فراهم میکنه. مطلبی که در سالهای قبل بدلیل اتخاذ تصمیمات خلق الساعه در صحنه کسب و کار و بر هم زدن معادلات و پیش بینی های اقتصادی عملا قابل انجام نبود. همچنین مراودات و تعاملات مالی ما با کشورهای دیگه به سمت عادی شدن سوق پیدا کرده و تراکنش ها سریعتر و راحت تر انجام میشه که این خودش کمک چشمگیری به بهبود فضای کسب و کار کرده.
  • خیلی ممنونم جناب پژوهنده، بازم تشکر میکنم ازتون به خاطر وقتی که در اختیار ما قرار دادین، در پایان اگه مطلب خاصی دارین بفرمائین.
  • خواهش میکنم، منم تشکر میکنم از شما و همکارانتون. امیدوارم با تلاش و همت بیش از پیش همه مسئولان، صنعتگران و کارآفرینان کشورمون بتونیم دوباره شاهد رشد، شکوفایی و رونق کسب و کار در ایران باشیم و یک احیای مجدد و همه جانبه اقتصادی رو برای مملکت عزیزمون رقم بزنیم.

تاریخ خبر : 1393/02/29

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *