گروه اطلس

پیمان پژوهنده: قطار اقتصاد به ریل بازگردد و نظم اقتصادی حاکم شود

روابط عمومی گروه اطلس- پیمان پژوهنده مدیرعامل گروه فنی بازرگانی اطلس و شرکت راهبران صنایع ایرانیان معتقد است که مهم‌ترین اولویت دولت یازدهم بازگرداندن نظم اقتصادی، با احیای سازمان برنامه‌وبودجه، کنترل نقدینگی با هدایت آن به سمت بازارهای واقعی و ایجاد بستری برای رفع مسائل تحریم و بازگرداندن راه مبادلاتی ایران با کشورهای خارجی است

به گزارش بورس نیوز، پیمان پژوهنده مدیر عامل گروه اطلس در ادامه گفت: اولویت بزرگ اقتصادی دولت را باید با توجه به شرایط خاص سیاسی- اقتصادی حاکم بر کشور نگاه کرد. نگاه به اولویت‌های دولت جدید ممکن نیست، مگر اینکه ببینیم در این‌ یکی دو سال اخیر وضعیت اقتصادی کشور چه طور بوده است.

تحریم و مدیریت ضعیف، دو آسیب

پیمان پژوهنده مدیر عامل گروه اطلس  به آسیب‌شناسی مشکلات اقتصادی موجود در جامعه پرداخت و گفت: شرایط اقتصادی امروز دو ریشه مشخص دارد؛ نخست باید بپذیریم که در یک تحریم فلج‌کننده اقتصادی قرار داریم و واقعیت داستان این است که تحریم‌ها به‌صورت خیلی مستقیم آثارش را بر جای گذاشته است، آن‌هم بر روی دو طیف اصلی؛ یکی همین مردم کوچه و بازار و دیگری تولیدکننده و صنعتگر.

به نقل از روابط عمومی گروه اطلس: هر چه قدر هم بخواهیم آمار بدهیم بالاخره به قول آقای رییس‌جمهور، تورم را جیب مردم می‌فهمد، نه بانک مرکزی. قدرت خرید مردم شدیداً کاهش پیداکرده است. صنعتگران و تولیدکنندگان ما آسیب بسیاری دیده‌اند؛ خیلی از کارخانه‌های کشور در شرایط کنونی وضعیت خوبی ندارند. این‌ها بخشی از اتفاقاتی محسوب می‌شوند که براثر تحریم‌ها رخ‌داده است.

پیمان پژوهنده مدیر عامل هلدینگ روی دیگر معضلات اقتصادی را وجود بی‌تدبیری‌ها و سوء مدیریت‌هایی در دولت قبلی خواند که درنهایت به «قفل شدن دروازه اقتصادی کشور» منجر شده است.

پیمان پژوهنده مدیر عامل گروه اطلس خاطرنشان کرد: دولت فعلی میراث دار مشکلات زیادی است؛ مثل نابسامانی‌های بازار ارز، واریز نکردن یارانه تولیدکنندگان و صنعتگران و اجزای ناقص قانون هدفمندی یارانه‌ها، حذف سازمان برنامه‌وبودجه، ارائه دیرهنگام لوایح بودجه و ایجاد بی‌نظمی در ساختار اداره کشور ازجمله اتفاقاتی است که شرایطی نامطلوبی را برای اقتصاد کشور ما ایجاد کرده است.

سازمان برنامه؛ مغزی در کما رفته

مدیر عامل گروه اطلس و مدیرعامل شرکت راهبران صنایع ایرانیان افزود: متأسفانه اقتصاد ما امروز آسیب‌های جدی به خود دیده است که  باید  این آسیب‌های وارده را بازسازی کرد.  یکی از مهم‌ترین آسیب‌هایی که در این چند سال به اقتصاد کشور وارد شد، انحلال سازمان برنامه‌وبودجه بود که بی‌نظمی بی‌سابقه در بحث درآمدها و هزینه‌های کشور وارد کرد؛ حال‌آنکه سازمان برنامه مغز اقتصادی کشور می‌باشد که این مغز چند سالی می‌شود به کما رفته است؛ سازمان برنامه باید از کما خارج شود.

پیمان پژوهنده مدیر عامل هلدینگ اطلس  اضافه کرد: اقتصاد کشور ما چندی است که از ریل خارج گردیده و هر چه جلوتر رفته نیز، بازگرداندن آن به ریل سخت‌تر شده است.  باید جلوی این قطار را گرفت؛ آستین بالا زد و آن را به ریل بازگرداند.

بازگشت به سند چشم‌انداز

پیمان پژوهنده تأکید کرد که تصمیمات اقتصادی را باید در چهارچوب و خط کش  مشخصی گرفت و دولت یازدهم باید به سند چشم‌انداز و برنامه پنجم توسعه که در این سال‌ها مورد بی‌مهری و بی‌توجهی قرارگرفته، بازگردد.

پیمان پژوهنده مدیر عامل گروه اطلس اضافه کرد: همه مدیران اقتصادی و تصمیم گیران اصلی هم باید به این چهارچوب مشخص ایمان داشته باشند؛ مدیریت بخشی و جزیره‌ای، خود آفت بزرگ مدیریتی است که اقتصاد کشور را به‌عقب می‌برد. 

تحریم؛ تقاطع اقتصاد و سیاست خارجی

پیمان پژوهنده مسئله تحریم‌ها را تقاطع اقتصاد و سیاست خارجی خواند و گفت: اقتصاد ما امروز به حوزه سیاست خارجی ما گره‌خورده و تا مسئله تحریم‌ها حل نشود، بخش بزرگی از معضلات فعلی باقی خواهد ماند. ما امروز در حوزه نقل‌وانتقال پول، درآمدهای نفتی و نیز واردات و صادرات با مشکلات عمده‌ای روبه‌رو هستیم. راهکار مشکل هم در تعامل با کشورهای خارجی، داشتن دیپلماسی فعال و معطوف به نتیجه استوار است. تحریم‌های کمرشکن باید از سد راه تولیدکننده ایرانی برداشته شود و راه مبادلاتی ایران با کشورهای دیگر برقرار گردد. 

پیمان پژوهنده مدیر عامل گروه اطلس به یکی دیگر از آسیب‌های واردشده بر اقتصاد ایران اشاره کرد و گفت: براثر مدیریت ناصحیح ایجادشده، نقدینگی سرگردان  بازار را آشفته کرد و تورمی بی‌سابقه را رقم زد. بطوریکه هم‌اکنون نزدیک به 450 هزار میلیارد تومان نقدینگی داریم؛ این نقدینگی باید مهار شود تا بتوانیم جلوی رشد نرخ تورم را بگیریم. بنابراین با توجه به وضعیت فعلی یکی از اولویت‌های مهم دولت باید توجه به این نقدینگی باشد تا هرچه سریع‌تر تورم فزاینده مهار، کنترل و درنهایت کم شود. فشاری که در این چندماهه اخیر به مصرف‌کننده وارد شد، بی‌سابقه بود. نقدینگی را باید به‌جای بازارهای کاذب به سمتی هدایت کنیم که داستان عرضه و تقاضا در آن واقعی باشد.

سرمایه‌گذاری شاه‌کلید تولید

پیمان پژوهنده مدیر عامل هلدینگ اطلس سپس با اشاره به نرخ رشد اقتصادی کشور گفت:  اگر می‌خواهیم نرخ رشد اقتصادی را افزایش دهیم باید تولید گسترش یابد؛ شاه‌کلید تولید نیز سرمایه‌گذاری است. در این راه هم باید از بحث سرمایه‌گذاری خارجی استفاده و هم بخش خصوصی را برای سرمایه‌گذاری ترغیب کرد. قیدوبندهای دولتی باید کنار زده شود. نگاه‌های پلیسی به بخش خصوصی آفتی است که گریبان حوزه اقتصاد را می‌گیرد و دولت یازدهم باید از آن پرهیز کند.

پیمان پژوهنده از سیاست‌گذاران اقتصادی دولت یازدهم خواست که نگاه ویژه‌ای به حوزه صادرات داشته باشند.

پیمان پژوهنده مدیر عامل هلدینگ در جمع‌بندی سخنان خود گفت: در این سال‌ها، نگاه مسئولان از صادرات محوری به واردات محوری تغییر کرد؛ واردات نجومی کمر تولیدکننده و صادرکننده را شکست و ارز را از کشور خارج کرد. باید برای این تغییر نامبارک فکری شود؛ سازمان توسعه صادرات و مشوق‌های صادراتی باید احیا گردد. در این شرایط بانک‌ها نیز باید صادرکنندگان را در ارائه تسهیلات و اعتبارات موردنیاز یاری کنند.

تاریخ خبر : 1392/05/24

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

من با این قوانین موافقم.