گروه اطلس

یادداشت پیمان پژوهنده: لزوم تحولات اساسی در نظام استانداردسازی

پیمان پژوهنده،مدیر عامل گروه اطلس و  رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران

روابط عمومی گروه اطلس- پیمان پژوهنده که دارای درجه تحصیلی کارشناسی ارشد مدیریت است، هم اینکه علاوه بر مشاوره ریاست پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، مشاور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز محسوب می‌شود.

وی که در تدوین و نشر مجموعه کتب استاندارد مهارت و آموزش مشاغل همکاری داشته از سال 1385 مدیرمسئول بانک اطلاعات اطلس صنعت بوده است.

پیمان پژوهنده، مدیر عامل گروه اطلس در اجرای جشنواره‌ها، کنفرانس‌ها و مراسم‌های ملی گوناگون ایفای نقش نموده است که ازجمله آنها می‌توان به دبیری اجرایی ستاد گرامی داشت روز ملی صنعت و معدن سال 1390، ریاست کمیته اجرایی جشنواره نوآوری و فن آفرینی دانشگاه تهران ( جایزه شهید دکتر چمران)، دبیری اجرایی کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران و دبیری همایش کلینیک صنعت اشاره نمود. وی همچنین از سال 1379 تاکنون مدیر کارخانه گلباف حریر است.

فلسفه استانداردها

پیمان پژوهنده مدیر عامل گروه اطلس و  مشاور رییس پارک علم و فن‌آوری دانشگاه تهران نیز در ادامه با اشاره به فلسفه استانداردها، گفت: هدف اصلی استانداردها، کیفیت بالاتر و هزینه‌های کمتر است. وی افزود: بر این اساس استانداردها مختص کالاهای صنعتی نبوده بر و صرفاً در تولید معنا نمی‌شوند.

پیمان پژوهنده ادامه داد: درواقع استانداردها، روش و مدل بهینه‌ای‌اند هستند که قابلیت سنجش دارند و می‌توانند در فرآیندها نیز همانند را محصولات به‌کار گرفته شوند.

مدیر عامل گروه اطلس سپس با اشاره به انواع استانداردها به لحاظ جغرافیای پذیرش آن‌ها، گفت: استانداردها در ۴ نوع کارخانه‌ای، ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی تقسیم‌بندی می‌شوند.

پیمان پژوهنده مدیر عامل هلدینگ اطلس ادامه داد: استانداردهای کارخانه‌ای استانداردهایی هستند که با همان هدف کاهش هزینه و افزایش کیفیت در یک کارخانه تدوین و اجراشده و ممکن است سطحی بالاتر یا پایین‌تری از استانداردهای ملی داشته باشند، ولی به جهت دامنه اعتبار امکان دارد مورد تأیید سایر مراکز ارزیابی و سنجش واقع نشوند.

پیمان پژوهنده  افزود: اما استانداردهای ملی، استانداردهایی هستند که توسط سازمان استاندارد تدوین‌شده و در تمامی کشور موردقبول و استناد هستند ولی این قبولی ممکن است صرفاً در داخل مرزهای کشور ما محدود شوند.

پیمان پژوهنده مدیر عامل گروه اطلس در ادامه با اشاره به شعار یک دهه اخیر سازمان جهانی استاندارد، گفت: یک دنیا، یک استاندارد، یک آزمون موردقبول در همه‌جا، موضوعی است که به‌عنوان یک راهبرد اساسی، توسط سازمان جهانی استاندارد مطرح‌شده است و بر همین اساس بهتر است استانداردهای ملی و کارخانه‌ای ما بر مبنای استانداردهای جهانی تدوین شوند.

پیمان پژوهنده ادامه داد: البته بومی‌سازی استانداردهای بین‌المللی برای تدوین استانداردهای ملی و منطبق با نیازهای صنعت و اقتصاد داخلی بود مشکلی ندارد، اما در این بومی‌سازی نباید به‌گونه‌ای عمل نماییم که دیگر استاندارد تدوین‌شده، اساساً استاندارد جدیدی محسوب شده و استاندارد بین‌المللی محسوب نشود، چراکه برای حضور در بازارهای جهانی باید استانداردهای جهانی را رعایت کنیم.

پیمان پژوهنده مدیر عامل گروه اطلس: البته می توان سطح استانداردهای ملی و خصوصاً کارخانه ای را تا حدی بالا برد که همانند استانداردهای جهانی مورد بود پذیرش همه باشند.

به نقل از روابط عمومی گروه اطلس : به‌عنوان‌ مثال بسیاری از استانداردهای خودرو و قطعات، استانداردهای کمپانی‌های بزرگ خودروسازی هستند ولی موردپذیرش در اکثر کشورهای هدف قرار می‌گیرند.

پیمان پژوهنده مدیر عامل گروه اطلس: به‌عنوان‌ مثال گرچه استانداردهای کمپانی ولو (STV)  یا دوو (EBS)، خاص همان کارخانه بوده و ممکن است با استانداردهای جهانی خودرو (ISO/TS) تفاوت‌هایی داشته باشند، اما به‌قدری این استانداردها در سطح بالایی از ویژگی‌های لازم قرار دارند که در اکثر مواقع، بیش از استانداردهای ایزو موردپذیرش واقع می‌شوند.

 

اهمیت استانداردهای منطقه‌ای و مدیریتی

پیمان پژوهنده مدیر عامل هلدینگ اطلس در ادامه با اشاره به اینکه استانداردها باید در خدمت توسعه اقتصادی قرار داشته باشند گفت: بیشتر صادرات بخش صنعت ما به کشورهای منطقه صورت می‌گیرد، بنابراین می‌توان با امضاء تفاهم‌نامه‌هایی مشترک با این کشورها و یکسان‌سازی نظام استانداردسازی کشور با آنها، صادرات به این کشورها را تسهیل نمود.

به نقل از روابط عمومی گروه اطلس: به‌این‌ترتیب صنعتگران ایرانی درحالی‌که استانداردهای ملی را اجرا و رعایت می‌کنند، قادر خواهند بود کالاهای خود را به کشورهای منطقه و کشورهایی که استاندارد ملی ما را موردپذیرش قرار می‌دهند، صادر نمایند.

پیمان پژوهنده ادامه داد: البته درنهایت و به‌تدریج باید به سمت به استانداردهای بین‌المللی و موردپذیرش در تمام دنیا گام برداشت. وی در ادامه با اشاره به اهمیت استانداردها و مدل‌های مدیریتی، گفت: مدیریت در تمامی سازمان‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

پیمان پژوهنده مدیر عامل گروه اطلس افزود: استانداردها و مدل‌های بین‌المللی مدیریتی حاصل اندیشه و آزمون‌وخطاها و تجربیات و خرد بین‌المللی‌اند و آزمون خود را در کارآمدی پس داده‌اند.

 

به نقل از روابط عمومی گروه اطلس: بر اساس منطق، وقتی چنین استانداردها و مدل‌هایی برای مدیریت وجود داشته و در دسترس هستند، دلیلی ندارد که ما بخواهیم با روش‌های سنتی و یا بر اساس باورهای خودمان در سازمان‌های تحت مدیریت خود، اعمال مدیریت کنیم.

تاریخ خبر : 1390/08/20

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

من با این قوانین موافقم.