روابط عمومی گروه اطلس_ برای برگزاری روز صنعت و معدن در سال 90 محور اساسی که مورد توجه ما قرارگرفته این بود که مدیران و متولیان صنعت ایران به مناسبت برگزاری روز صنعت و معدن در ۱۱ تیرماه نسبت به تغییر دیدگاه فرهنگی جامعه نسبت به صنعت و تولید اقدام کنند. این روزها ما در هر حوزهای میبینیم که کار فرهنگی صورت گرفته اما پرسش اساسی پیش روی ما این است که تا چه میزان در بخش صنعت کشور، فرهنگسازی شده است. در کشورهای اروپایی و غرب شاهد شکلگیری توجه به فرهنگ صنعت از سنین کودکی هستیم. نهادینهسازی امر صنعت با ساخت کارتون و پخش سریالها آغازشده و اندکاندک در میان متون درسی و دانشگاهی دیده میشود. اما در ایران نسل جوان و نوجوان ما چندان با امر صنعت آشنا نیست. یعنی اینکه در حوزه آشناسازی صنعت کار فرهنگی صورت نگرفته است. حتی نیروی انتظامی و وزارت نیرو نیز از صنعت ما پیشی گرفته چرا که دستکم آنها با ساخت انیمیشنها در این زمینه وارد عمل شدهاند و تا حدودی فرهنگسازی مبتنی بر ساخت کارتون را انجام دادهاند.
به همین خاطر تأکید ما برگزاری روز ملی صنعت و معدن ایران در سال ۹۰ این بود که دیدگاه فرهنگی متولیان و شهروندان نسبت به امر صنعت تغییر یافته و سیاستگذاری لازم بهمنظور شکلگیری کارگروههای لازم در این زمینه انجام شود.
روز ملی صنعت و معدن در سال جاری نسبت به دورههای گذشته خود تفاوتهایی دارد. کمیته علمی برای ارتقا سطح علمی حوزه صنعت تشکیل شده و امیدواریم که این کمیته علمی چه در سال ۹۰ و چه در سالهای آینده بتواند بخش علمی و تحلیلی روز ملی صنعت و معدن را ارتقا بخشد. همچنین نمایشگاه جانبی عکسی در این روز برپا شده است.
اما به هر شکل این روز، برای صنعتگر ایرانی فرصتی برای بیان مشکلات و مسائل است. ازآنجا که سطح شرکتکنندگان در این مراسم در حد رئیسجمهوری، وزرا، نمایندگان مجلس و مسئولان عالیرتبه کشور است، بسیار امید داشتیم که حرف و سخن صنعتگر به گوش مسئولان برسد.
تشکیل شورای سیاستگذاری متشکل از اعضای خانه صنعت و معدن اتاق ایران و تهران، بخش خصوصی، وزارت صنایع و دیگر مسئولان در دستور کار ما قرارگرفت تا بتوانیم با شکل دادن به این شورای سیاستگذاری بخش عمدهای از مسائل را پیگیری کرده و به ثمر برسانیم.
همچنین در برگزاری روز ملی صنعت و معدن ایران تلاش شد تا دبیرخانه دائمی صنعت و معدن راه اندازی گردد چرا که با راهاندازی دبیرخانه دائمی برگزاری روز ملی صنعت و معدن در ایران خواهیم توانست بهطور متداوم نسبت به پیگیری امور صنعتگران اقدام کنیم.
در باب اهمیت نام گذار سال ۹۰، به نام سال جهاد اقتصادی نیز باید بگویم که مقوله جهاد اقتصادی به نحوی در نامگذاری سالهای گذشته نیز مستتر بوده و نباید تنها به امسال منحصر شود اما وقتی حکمی از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر انجام جهاد در عرصه اقتصاد صادر میشود به این معنی است که راه ناهموار است و همه اقشار و بخشهای کشور باید بهصورت جهادی وارد این عرصه شوند، نه دولت و نه بخش خصوصی بهتنهایی نمیتوانند در این عرصه خطیر مثمر ثمر واقع شوند و فقط با همکاری و همدلی میتوان به اهداف این جهاد دستیافت.
به همین خاطر اتخاذ یک سیاست راهبردی مشخص و برنامهریزی در راستای این اهداف توصیه میشود. بدون شک همین محورها میتواند لازمه ایجاد فرهنگ جهاد اقتصادی در کشور باشد. از سوی دیگر باید برای توسعه حوزههای صنعت و معدن در کشور به نقش تشکلهای تخصصی بخش خصوصی تأکید داشت چراکه به باور من این حوزهها در واقع بهترین مکان برای تصمیمسازیها در عرصه جهاد اقتصادی است.
یکی از مهمترین مسائلی که در برگزاری روز ملی صنعت و معدن درخور توجه است، تدوین بیانیه و قطعنامه این روز ملی برای یک سال پیش رو است. این بیانیه با کمک مسئولان محترم وزارتخانه، تشکلهای صنعتی و معدنی و ستاد گرامیداشت تدوین و گردآوری شده است. پیشبینی مسائل و مشکلات صنعتگران کار دشواری نبود و مسائلی چون نرخ ارز، رکورد تورمی ایجادشده در بازار، هدفمندسازی یارانهها و عدم پرداخت سهم صنعت و تحریمها ازجمله مسائلی است که در بیانیه پایانی صنعتگران مورد تأکید قرار گرفته بود.
مراسم روز صنعت و معدن با حضور رئیس محترم جمهور، جمعی از وزرا و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، مدیران تشکل های صنعت و معدن، سازمان ها و شرکت های تابع وزارت محترم صنایع و معادن، مقامات کشوری و جمع کثیری از فعالان حوزه صنعت و معدن برگزار شد و در آن معرفی واحدهای صنعتی و معدنی نمونه و پیشکسوتان این حوزه و همچنین معرفی طرح های نمونه صنعتی و معدنی کشور در دستور کار قرار داشت.
در روز ملی صنعت و معدن تأثیر ادغام وزارت صنایع و معادن و وزارت بازرگانی در تولید صادرات گرا مورد بررسی قرار گرفت. همچنین با پیگیری و تشکیل جلسات متعدد کارگروه فرهنگی، تبلیغات و اطلاعرسانی و تشکیل کمیته محتوایی رئوس مقالات و سخنرانیها و سرفصل مطالب نشستهای خبری جهت گام برداشتن به طرف استفاده از کالای ایرانی و رفع موانع و مشکلات برنامهریزی شده است.
دبیرخانه اجرایی برگزاری روز ملی صنعت و معدن در محل خانه صنعت معدن تشکیلشد تا از ابتدای برگزاری این روز بر حضور بخش خصوصی در امر صنعت تأکیدی صورت گرفته باشد. امیدواریم که رفتهرفته طی سالهای آینده شرایطی پیش آید که برگزاری روز ملی صنعت و معدن بهطورکلی با همکاری بخش خصوصی صورت گیرد.
تاریخ خبر : 1390/04/10